21 Sept 2015

Teden Sredozemske obale 21.–27. september 2015


V Sloveniji od leta 2013 obeležujemo 25. september, Dan Sredozemske obale. Letos so organizatorji – Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve in Univerzo na Primorskem ob podpori Mestne občine Koper – program še obogatili in pripravili Teden Sredozemske obale. Tako bodo med 21. in 27. septembrom 2015 potekali različni dogodki, vezani na obalo in morje.

Društvo Morigenos v Tednu Sredozemske obale sodeluje z razstavo fotografij delfinov iz slovenskega morja na lesu, ki bo v preddverju Univerze na Primorskem (Palača Armerija, Titov trg 4, Koper) na ogled do 2. oktobra 2015 (od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure). 

Na Dan sredozemske obale, 25. 9. 2015, bo potekal posvet »Izvajanje Jadransko-jonske makroregionalne strategije v Sloveniji – Izzivi in priložnosti«. Društvo Morigenos bo na posvetu sodelovalo v sklopu predstavitev novih pobud in projektov oz. dobrih praks s predavanjem »Raziskovanje in varstvo delfinov ob slovenski obali«. Na ogled bo tudi izobraževalna razstava "Delfini iz slovenskega morja".

No comments:

Post a Comment

Followers