1 Aug 2015

Tudi letošnji dan delfinov navdušil


Preteklo soboto, 25. 7., se je na 9. Dnevu delfinov v Piranu z nami zabavala in izobraževala pisana druščina najmlajših, mladih in malo manj mladih z vseh koncev Slovenije. 

Na naši info-točki na Tartinijevem trgu je bilo ves čas živahno, saj so obiskovalci imeli veliko vprašanj tako o delfinih kot tudi o slovenskem morju nasploh. V društvu smo pridobili kar nekaj novih podpornih članov, naši delfini pa so v sklopu akcije »Posvojite delfina« dobili nove botre. 

Otroci so z navdušenjem risali, barvali in sestavljali najrazličnejše delfine na ustvarjalnih delavnicah, veliko pozornosti vseh generacij pa sta pritegnili tudi obe razstavi. Raziskovalno delo društva in zanimivosti o življenju delfinov iz slovenskega morja smo predstavili in prikazali na dveh izletih z ladjico Solinarko in ob obisku zvonika piranske cerkve ter na kratkem predavanju. 

Pestro popoldne se je v večernih urah nadaljevalo z odličnim rock koncertom glasbenih skupin Charlie Butter Fly iz Kočevja in Eclipse of Time iz sosednje Hrvaške. 

Kot poseben gost se nam je na letošnjem dnevu pridružil Klemen Bunderla, ki je prav tako postal posvojitelj delfina iz slovenskega morja – eno leto mu bo družbo delal Kai.

No comments:

Post a Comment

Followers