12 Dec 2014

3. Noč delfinov navdušila


V društvu Morigenos smo včeraj, 11. decembra 2014, že tretje leto zapored v Ljubljani organizirali Noč delfinov, prednovoletno druženje s starimi in novimi podporniki, posvojitelji, projektnimi partnerji, donatorji, sodelavci, člani in vsemi prijatelji morja. Namen dogodka je predstaviti delo društva v preteklem letu, vzbuditi zavedanje o pomembnosti ohranjanja morskega okolja in njegove biotske raznovrstnosti ter se zahvaliti vsem, ki nas v teh prizadevanjih podpirajo. 

“Raziskovalno delo je zahtevno, a se obrestuje, saj danes o delfinih v slovenskem morju že precej vemo,” je v predstavitvi o zanimivostih iz življenja “naših” delfinov in raziskovalcev društva Morigenos povedal Tilen Genov, predsednik društva. 

Podpredsednica društva Polona Kotnjek je izpostavila pomembnost odličnega večletnega sodelovanja z različnimi posamezniki, društvi, institucijami in organizacijami. To je potrdila tudi Andreja Palatinus z Inštituta za vode RS. “Za uspeh potrebuješ strast, izjemno voljo do dela ter veliko vztrajnosti … in vi vse to imate,” je poudarila Palatinusova. 

Pisateljica in duhovna motivatorka Cristy Žmahar je kot glasnica projekta Krilc tudi sama podprla Pesem delfina, čarobno darilce, s katerim lahko vsakdo preko Krilc sredstva nameni za raziskovanje in varstvo delfinov pri nas. Za to prijazno gesto smo ji v zahvalo podarili edinstveno fotografijo delfina iz slovenskega morja. Cristy je v svojem nagovoru dejala, da bi se človek moral bolj zgledovati po živalih, saj se, kot še posebej delfini, znajo povezovati, medtem ko se ljudje iz dneva v dan bolj odmikamo drug od drugega in tudi od narave. 

Na dogodku smo napovedali nove pakete članstva v letu 2015, s katerimi si želimo predvsem k aktivnemu članstvu pritegniti čim več zainteresiranih. Spregovorili smo tudi o zelo uspešni akciji Posvojite delfina!, ki je iz leta v leto bolj priljubljena – v tem letu bomo kmalu zabeležili že 100. posvojitev. Predstavili smo še novo zloženko “Delfini ob slovenski obali” ter prijazno pozvali k všečkanju FB-strani Morigenos, saj smo si za cilj zastavili, da bomo do novega leta zbrali 3000 všečkov. 

Obiskovalci dogodka so kot darilo za donacijo prejeli prav posebno majico društva Morigenos, ogledali pa so si lahko tudi del razstave fotografij delfinov iz slovenskega morja na lesu, ki je bila še nedavno na ogled v piranskem svetillniku. 

Družabni večer, na katerem je za sproščeno vzdušje s pravo mero humorja poskrbel voditelj Klemen Bunderla, pa je bil tudi pravi glasbeni dogodek, saj je nastopila vedno odlična XXL vokalna skupina Tomaža Kozlevčarja. 



No comments:

Post a Comment

Followers