16 Sept 2014

Filmski večer – Plastika slaba družba za delfine


Društvo Morigenos se tudi letos aktivno pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti – tokrat želimo osvetliti dejstvo, da ne "potujemo" le ljudje, temveč tudi (naši) odpadki. 

Veseli nas, da vas lahko povabimo na projekcijo filma Plastik Fantastik, odličnega slovenskega dokumentarca o plastiki z malo drugačnega zornega kota, njenih vplivih na vas in okolje, ki se bo odvijala v ponedeljek, 22. septembra 2014, v Kulturno –izobraževalnem društvu Pina v Kopru. 

Vabimo vas, da se nam v KID Pina pridružite že ob 18. uri, kjer boste ob manjši pogostitvi lahko spoznali delo društva Morigenos. Nadaljevali bomo s kratkim predavanjem z naslovom »Plastika – slaba družba za delfine«. Sledila bo projekcija filma Plastik Fantastik, po ogledu filma pa se bomo o problematiki (plastičnih) odpadkov v morju pogovarjali z režiserjem filma Urošem Robičem in Andrejo Palatinus, oba prihajata z Inštituta za vode Republike Slovenije. 

Vsi, ki se boste udeležili našega večernega druženja, boste prejeli lepo, okolju prijazno darilce. 


Podrobnejši program

Ob 18.30 – Predavanje »Plastika – slaba družba za delfine«, Morigenos

Ob 19.00 – projekcija igrano-dokumentarnega filma PLASTIK FANTASTIK; režija: Uroš Robič; film traja 69 minut

Ob 20.15 – Pogovor o problematiki (plastičnih) odpadkov v morju z režiserjem filma Urošem Robičem in Andrejo Palatinus, oba z Inštituta za vode Republike Slovenije 


Dogodek je finančno podprla Občina Koper. 
Medijski partner dogodka je Radio Capris.


No comments:

Post a Comment

Followers