22 May 2013

Evropa brez delfinarijev

Delfini so inteligentne živali, ki se zavedajo sami sebe in živijo v tesno povezanih skupnostih. Delfini imajo individualne podpise - žvižge, s katerimi lahko pokličejo prijatelje in družino, radi se igrajo, lovijo in potujejo skupaj, žalujejo za umrlimi člani jate, učijo mladiče in prenašajo znanje na naslednje generacije. V bazenih so le vir dobička in zabave za ljudi, kar nima izobraževalne vloge in ne pripomore k ohranjanju posameznih vrst delfinov. Ujetništvo ni opravičljivo, kar prikazuje tudi ta video

Free Dolphins Belgium 28. junija organizira demonstracijo proti ujetništvu kitov in delfinov v Bruslju, kjer bo na ta dan potekal tudi vrh Evropske unije. Demonstracija se bo pričela ob 15:00 uri na Place Victor Horta in St Gilles in se zavzela za popolno prepoved predstav z delfini v Evropski uniji. 

Delfini in kiti so v ujetništvu v 15 Evropskih državah. Indija je pred kratkim napovedala popolno prepoved delfinarijev. Pridružimo se jim in zaprimo delfinarije v Evropski uniji. Peticijo lahko podpišete tukaj.

No comments:

Post a Comment

Followers