17 Apr 2011

Real Way Down

Ekipa društva Morigenos v svoji raziskovalni bazi v Luciji trenutno gosti mednarodno ekipo dveh Angležev in ene Belgijke. Trije popotniki tvorijo ekipo (ki jo sestavljajo projektni vodja Matt Sarson, novinarka Cindy Cao in snemalec Phil Wright) inovativnega dobrodelnega projekta »The Real Way Down« - 22 tednov dolge ekspedicije iz Londona do Cape Towna. Ekipa bo na poti obiskala različne dobrodelne organizacije v vsaki izmed 22-ih držav na poti.

»The Real Way Down« je projekt nove nevladne organizacije »Patchwork World«. Projekt (pri katerem poteka snemanje na vsakem koraku) bo pomagal pri promociji vsake izmed partnerskih organizacij, vzpodbujal sodelovanje med nacionalnimi in lokalnimi dobrodelnimi organizacijami na mednarodnem nivoju in povezal ljudi skozi skupne vizije, pa tudi probleme, s katerimi se srečujejo. Namen projekta je tudi promocija upanja in pozitivnega napredka v dobrodelnem sektorju ter iskanje metod za večjo učinkovitost celotnega dobrodelnega sektorja.

Vseh 22 dobrodelnih organizacij na poti bo tvorilo temelje »Patchwork World« mreže, ki se bo razvijala v prihajajočih letih in pomagala ljudem pri trudu za boljši in pravičnejši svet.

Med slovenskimi organizacijami so organizatorji projekta izbrali društvo Morigenos. Z nami so preživeli zadnjih pet dni, tako v raziskovalni bazi, kot tudi na terenu, da bi izvedeli več o morski biologiji in varstvu narave. Pripravili bodo kratek dokumentarec o delu društva Morigenos, ki se bo predvajal na televiziji v Veliki Britaniji in drugod po svetu preko interneta. Bili smo zelo veseli in ponosni, da smo lahko gostili tako neverjetno ekipo izredno pozitivnih, prijaznih in zabavnih ljudi. Želimo jim varno in zanimivo pot in upamo, da jih bomo kmalu spet gostili!

Za več informacij o projektu Real Way Down obiščite:

No comments:

Post a Comment

Followers