8 Nov 2009

Krilca praznujejo drugi rojstni dan


Krilca, darila s čarobno močjo, so včeraj, 7. novembra 2009, praznovale svoj drugi rojstni dan. Krilca dokazujejo, da lahko obdarujemo tudi drugače, na izviren in odgovoren način. Do današnjega dne so Krilca osrečila kar 2835-krat in omogočila veliko dobrih del za ljudi, živali, okolje in svet.

Krilca so res čarobna. Čudovito lepa so in koristna, čeprav jih ne moremo prijeti v roko. Nakup Krilc ni samo še eden v vrsti običajnih nakupov, temveč je dobro delo, ki resnično pomaga spreminjati svet na bolje. Našega denarja ne dobi tovarna, temveč bitja v stiski.

Ob praznovanju drugega rojstnega dne smo Krilcem dali novo možnost, da poletijo: odslej jih lahko podarimo tudi kot e-voščilnico. Vse podrobnosti na www.krilca.si

Namen Krilc je omogočiti stalne prilive izbranim trajnostnim in družbeno odgovornim projektom v Sloveniji, državah nekdanje Jugoslavije in državah v razvoju. Gre za posebna darila, ki jih v obdarovančevem imenu namenimo za eno od številnih dobrih del. Z nakupom takih daril lahko pripomoremo k ohranjanju rastlinskih in živalskih vrst, zmanjševanju revščine v državah v razvoju, boju s podnebnimi spremembami, ali pa enostavno razveselimo otroka brez staršev z novimi športnimi copati. Trenutno je na voljo 42 daril iz različnih socialnih in okoljskih področij ter geografskih območij.

Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj zagotavlja, da je denar, ki je namenjen za darilo, v celoti posredovan v prave roke. Izbrana darila se uresničujejo s pomočjo partnerskih organizacij, ki izvajajo projekte. Vse so se uradno zavezale, da bodo denar v celoti porabile za darilo iz projekta Krilca. Poleg tega redno pripravljajo poročila o porabljenih sredstvih, ki so objavljena na spletni strani www.krilca.si.

V društvu Morigenos smo ponosni, da smo lahko partnerji projekta Krilca!

Več informacij: Gaja Brecelj, gaja@umanotera.org, www.krilca.si, 01 439 4895, 041 535 947.

No comments:

Post a Comment

Followers