28 Nov 2016

Morigenos – NVO s potencialom v sklopu projekta ISKRA – Stičišče NVO Istre in Krasa


Kulturno izobraževalno društvo PINA je v letošnjem letu pričelo z izvajanjem projekta ISKRA – Stičišče NVO Istre in Krasa, ki ga finančno podpirata Ministrstvo RS za javno upravo in Evropski socialni sklad. Cilji projekta, ki bo trajal do 30. 9. 2019, so krepitev zmogljivosti NVO za zagovorništvo in izvajanje javnih storitev preko dviga ravni njihovega organizacijskega in strokovnega razvoja ter zagovorniških kompetenc, krepitve čezsektorskega sodelovanja, povezovanja in vzpostavljanja partnerstev z namenom reševanja družbenih izzivov v regiji.

V sklopu projekta sta bila letos objavljena dva javna poziva za nevladne organizacije Obalno-Kraške regije za izbor »NVO s potencialom«, torej tistih NVO iz regije, ki izražajo interes za zadovoljevanje neustrezno naslovljenih potreb v lokalni skupnosti ter interes za lasten strokovni in organizacijski razvoj. Na javni poziv se je prijavilo tudi društvo Morigenos in si pridobilo status »NVO s potencialom«.

Kot izbrana NVO s potencialom se bo društvo Morigenos v sklopu projekta udeleževalo različnih delavnic, usposabljanj in seminarjev za okrepitev informiranosti, organizacijske, strokovne in zagovorniške usposobljenosti, s čimer bomo še izboljšali svoje delo in lahko še bolje prispevali k naslavljanju lokalnih potreb ter oblikovanju lokalnih in regionalnih politik.

No comments:

Post a Comment

Followers