26 Sept 2016

Morigenos na Tednu sredozemske obale


Od 23. septembra do 1. oktobra 2016 bo na slovenski obali potekal Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij. Ministrstvo za zunanje zadeve je v sodelovanju z Državnim zborom Republike Slovenije, Ministrstvom za okolje in prostor, Službo Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave in številnimi lokalnimi in regionalnimi predstavniki pripravilo splet različnih dogodkov. Tudi v društvu Morigenos smo se z veseljem odzvali povabilu k sodelovanju in Teden sredozemske obale popestrili tudi s svojimi vsebinami. 

Društvo Morigenos bo organiziralo dva filmska večera v Art Kinu Odeon v Izoli. V torek, 27. 9. 2016 ob 21. uri, si boste lahko ogledali dokumentarni film Plastik Fantastik. Filmskega večera se bo udeležil tudi avtor filma Uroš Robič, s katerim se bomo po projekciji pogovarjali o problematiki morskih odpadkov. V četrtek, 29. 9. 2016, ob 21. uri bo na ogled večkrat nagrajeni dokumentarni film Skriti zaliv, sledil pa bo pogovor s člani društva Morigenos. 

Med 23.9 in 30.9.2016 bo Art kino Odeon krasila tudi razstava fotografij delfinov iz slovenskega morja na lesu.

Pošta Slovenije je letos sprejela pobudo društva Morigenos za znamke z motivi delfinov in kitov iz severnega Jadrana. Tako so v sodelovanju z ilustratorjem Matjažem Učakarjem nastale štiri nove znamke, na katerih so upodobljeni velika pliskavka, navadni progasti delfin, navadni kratkokljuni delfin in brazdasti kit. Slovesna predstavitev znamk bo v četrtek, 29. 9. 2016, ob 18. uri v Strunjanu (hotel Laguna). Obenem bo Krajinski park Strunjan predstavil tudi znamko z motivom strunjanskega flišnega klifa. 

V sklopu Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij bo 29. in 30. 9. 2016 v Strunjanu potekala dvodnevna Konferenca o povezovanju makroregij in zavarovanih območij. Na konferenci bo s prispevkom Povezovanje nevladnih organizacij in upravljavcev morskih zavarovanih območij sodeloval Tilen Genov, predsednik društva Morigenos. 

Več informacij o Tednu sredozemske obale najdete tukaj.

No comments:

Post a Comment

Followers