22 Sept 2016

Dan z raziskovalci društva Morigenos v Kopru


V sklopu pestrega programa letošnjega Evropskega tedna mobilnosti v Kopru se bo v soboto, 24. septembra 2016, predstavilo tudi društvo Morigenos.

Vabljeni k naši info-stojnici od 10. do 14. ure v mandraču pri Taverni, kjer vam bomo predstavili metode raziskovanja delfinov na terenu, katere podatke beležimo, kako pravilno z daljnogledom pregledujemo morje in iščemo delfine s kopnega in s plovila ter kako nadalje poteka foto-identifikacija. 

Še več o raziskovanju delfinov v slovenskem morju pa boste lahko izvedeli na panoramskem izletu z ladjico Zlatoperko od 11. do 12. ure po Koprskem zalivu (brezplačno vstopnico za izlet z ladjico lahko prevzamete na dan dogodka na stojnici društva Morigenos; rezervacije niso možne). 

Ključno sporočilo dogodka je, da moramo divje živali varovati v njihovem naravnem okolju. Znanstveno raziskovanje omogoča boljše poznavanje delfinov, njihove številčnosti, vedenja in groženj, s katerimi se srečujejo, ti podatki pa so pomembni za učinkovito varstvo teh karizmatičnih živali in morja.





Izvedbo dogodka je omogočila Mestna občina Koper.

No comments:

Post a Comment

Followers