13 Apr 2018

MORIGENOS NA 32. KONFERENCI EVROPSKEGA ZDRUŽENJA ZA KITE IN DELFINE


Na 32. konferenci Evropskega združenja za kite in delfine (ECS) v italijanski La Speziji je društvo Morigenos ponovno zelo uspešno sodelovalo. V petih dneh so se štirje člani udeležili različnih delavnic ter same konference, kjer je imel  Tilen Genov predavanje z naslovom "Hude poškodbe kot varstvena grožnja: ocenjevanje vplivov kriptičnih dogodkov na obalno populacijo delfinov (Severe injuries as a conservation concern: evaluating the population-level effects of cryptic events on a coastal dolphin population)".


Predstavljena sta bila tudi dva posterja. Prvi je bil poster z naslovom "Huda poškodba čeljusti pri veliki pliskavki (Tursiops truncatus) iz Tržaškega zaliva v severnem Jadranu (Severe jaw injury in a common bottlenose dolphin (Tursiops truncatus) from the Gulf of Trieste, northern Adriatic Sea)", prve avtorice Ane Hace. Drugi poster pa je bil objavljen v soavtorstvu s tujimi raziskovalci, z naslovom "Prva ocena ravni organokloridov  pri treh različnih vrstah delfinov  v grškem Jonskem morju (First Assessment of organochlorine levels in three different cetacean species in the Greek Ionian Sea)", katerega prva avtorica je Guia Consales z Univerze v Sieni.





Ob zaključku konference je Tilen Genov od Evropskega združenja za kite in delfine prejel nagrado Mandy McMath 2018, za izjemni prispevek k varstvu morskih sesalcev. Več o nagradi si lahko preberete tukaj.



No comments:

Post a Comment

Followers