19 Jun 2017

Morigenos in velikani morskih globin v Arboretumu


Sredi maja so v Arboretumu Volčji potok postavili edinstveno razstavo »Velikani morskih globin«, na kateri si lahko ogledate več kot 10 kitov v naravnih velikostih – najdaljši med njimi merijo skoraj 25 m. Pri pripravi razstave je sodelovalo tudi društvo Morigenos. Poskrbeli smo za strokovno pravilne in zanimive vsebine o posameznih vrstah, ki si jih lahko preberete na informativnih tablah ob kipih. 

Poleg tega pa se bomo v sklopu spremljevalnega programa vse do jeseni v parku družili z obiskovalci na naših ustvarjalnih delavnicah za otroke na temo morja in delfinov ter predavanjih o delfinih v slovenskem morju. Otroci se nam na ustvarjalni delavnici lahko pridružijo že ta konec tedna, 24. in 25. junija, od 15. do 19. ure, v Indonezijskem paviljonu, tik ob razstavi morskih velikanov.

Podrobnosti o naših dogodkih, ki bodo za vse obiskovalce parka brezplačni, so na voljo v Prireditveniku parka Arboretum, seveda pa vas bomo redno obveščali tudi na naši FB in spletni strani ter preko e-novic. Z vami bomo tudi v juliju, avgustu in septembru. 

Vljudno vabljeni!

Na razstavi boste lahko v naravni velikosti videli upodobitve brazdastega kita in kita grbavca, kita glavača, velike pliskavke, navadnega progastega delfina, navadnega delfina, okrogloglavega ali Rissovega delfina, mrke pliskavke, orke in male orke, ter tudi kitovega srca, možganov in repne plavuti. Razstava je bila v celoti izdelana v Arboretumu pod vodstvom kiparja Edina-Eda Šćuka.

No comments:

Post a Comment

Followers