23 Oct 2009

Knjiga Ambasadorji morja


V torek, 13. 10. 2009, je založniška družba Osminka izdala knjigo "Ambasadorji morja". Tiskovne konference ob tem dogodku smo se z veseljem udeležili tudi člani društva Morigenos. V knjigi predstavniki živih bitij v morju, preko čudovitih ilustracij akademske slikarke Marije Prelog in izpod peresa dr. Toma Turka, bralcu na edinstven način približajo raznolik in bogat podmorski svet ter opozorijo na preteče nevarnosti zunanjega sveta.

Iskreno se zahvaljujemo založniku, gospodu Mitji Zupančiču, ki nam je samoiniciativno od vsake prodane knjige namenil 8,5 odstotkov, kot priznanje in pomoč pri našem delu.

Knjigo lahko naročite na spodnji povezavi:
http://www.osminka.eu/

Sporočilo ambasadorjev morja nam in našim zanamcem:

"Dokler smo v našem mokrem, slanem in pogosto temačnem, a tako čudovitem svetu mi in na milijone takšnih in drugačnih bitij, toliko časa boste tudi vi in vsi drugi na vašem, s soncem obsijanim suhem svetu. Dokler bodo oceani polni življenja, bo živelo kopno, zato pazite, kaj delate in spoštujte nas in naš dom. Nekoč je bil naš dom tudi vaš dom, ki ste ga že davno tega zapustili, a njegove življenjska tekočina se še vedno pretaka po vaših žilah. Če nas ne bo več, tudi vi ne boste dolgo, zato ne pustite, da se to zgodi. To vam sporočamo ambasadorji morja in upamo, da boste prisluhnili našim besedam, ki prihajajo iz morskih globin."

No comments:

Post a Comment

Followers